S/Y Canace
Irtiotto arjesta. Avoimin mielin kohti uusia vesiä. Aikaa runsaan vuoden verran saada uusia kokemuksia ja koota ajatuksia.

Vigo

15.8 - 6.9


Siirtyminen Helsingin kahdeksan asteen lämpötilasta Espanjan aurinkoon ja lämpöön ei ole tuottanut vaikeuksia. Kiireinen aika Suomessa on taakse jäänyttä elämää. Edessämme on elämämme tähän mennessä pisin yhtäjaksoinen purjehdusperiodi. Voisimme viettää täällä Vigon lahdella vielä viikkoja hiekkarantoja ja nähtävyyksiä koluten. Jo pelkästään korkeatasoinen marina Davila Sport on oivallinen paikka viettää vene-elämää. Aloitamme kuitenkin matkamme ja suuntaamme uudelleen Islas Ciekselle. Sieltä jatkamme Baionan kautta kohti Portugalia.
Veneemme on nyt "shipshape". Englantiin huollettavaksi toimittamamme karttaplotteri sekä Iridium-puhelin on saatu toimivina takaisin. Iridium-puhelin meni suoraan Englantiin (SatComGlobal), koska puhelimen Suomessa myynyt Telemar Finland Oy edellytti laitteen toimittamista Suomeen toimitusehtoihin vedoten. Mutka Suomeen olisi vienyt niin paljon aikaa, että olisimme vieläkin ilman ko. puhelinta. Kiinnostavaa asiassa on se, että Suomen kautta puhelin olisi päätynyt samaan huoltoon kuin minne se nyt meni. Toimenpiteistämme johtuen Telemar Finland Oy ilmoitti meille ystävällisesti, että ennen juhannusta ostamallamme uudella puhelimella ei ole enää voimassa olevaa takuuta. Tässä kohtaa sopii hyvin ilmaus "väärin sammutettu tulipalo". SatComGlobal pelasti kuitenkin tilanteen vahvistamalla meille, että puhelimella on voimassa normaali takuu. Tiedoksi muille veneilijöille: Jos joudut vastaavanlaiseen tilanteeseen, ota päättäväisesti yhteys suoraan tahoon, jolla on kokemusta ja taitoa hoitaa tämänkaltaisia tilanteita kansainvälisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti