S/Y Canace
Irtiotto arjesta. Avoimin mielin kohti uusia vesiä. Aikaa runsaan vuoden verran saada uusia kokemuksia ja koota ajatuksia.

Camarinas

7.8 - 9.8
Viimeisenä iltana La Corunassa saimme ihailla upeaa ilotulitusta kaupungin yllä.
45 mailin purjehdus La Corunasta Camarinakseen taittui hyvässä avotuulessa. Aivan lopussa voimakas NE-tuuli saatteli meitä satamaan. Satama oli lähes täysi eikä sinne ollut muutenkaan mitään asiaa. Merenkäynti oli niin voimakasta, että päädyimme turvalliseen ratkaisuun. Ankkuroimme veneen viereiselle lahdelle, missä oli useita veneitä ankkurissa. Vene istui tanakasti paikallaan redillä eikä sprayhoodin alla ollut tietoakaan kovasta tuulesta.




Täällä otimme jollan ensimmäistä kertaa käyttöön. Veka souti läheiselle hiekkarannalle, minne matka taittuikin joutuisasti. Jolla oli tosi tukeva ja juuri sopiva kahdelle.




Kiinnitimme jollan vanhaan puuveneeseen pyöränlukolla. Ja sitten vaan reppu selkään ja kauppaa etsimään!




Kiertelimme Camarinaksen katuja ja rantoja ja ihailimme pikkukaupungin ainutlaatuisuutta. Tavallinen espanjalainen pikkukaupunki, ja niin eksoottinen ja erilainen suomalaisin silmin katsottuna. Lounaan söimme rantaravintolassa: mustekalaa (pulpo), paellaa ja pieniä suolattuja paprikoita (pimientos).
Voimakkaasta tuulesta johtuen ilma on ollut viileähköä ja merivesi vilpoista. Mikään uimarin paratiisi Camarinas ei meille ollut.




SSB on meille keskeinen laite päivittäisessä merenkulussa. Camarinaksessa saamme lopultakin SSB:n toimimaan kaikilta osin. Voimme lähettää sähköpostia ja positioraportteja sekä tilata sääraportin (gripfile). Aikaisemmin emme ole saaneet positioraporttia kirjautumaan shiptrakin sivulle osittain omaa osaamattomuuttamme. Ennen kuin harjoitus teki mestarin, saimme sijoitettua itsemme Biskajan lahden perukalle Bordeauxiin. (Emme ole olleet siellä!)



Täällä koemme jo olevamme vapaita lähtemään tai jäämään. Pään sisällä on varmaankin tapahtunut oivallus siitä, että meillä on todellakin vuosi aikaa eikä meillä ole kiire minnekään.
Kaksi yötä on vierähtänyt Camarinaksessa. Ankkuri nousee aikaisin aamulla ja suuntaamme kohti Finisterreä. Mahdollisesti rantaudumme jossain Muroksen lahdella.

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia ja tunnelmia! Meillä alkoi arki. Voin kuvitella, että siellä, missä olette, arki on aivan erilaista - jos sitä edes on. Nauttikaa!

    VastaaPoista